Vervang uw ketel voor een condensatieketel!

condensatieketel winter
Gaat uw ketel in de winter kapot, dan zit u in de kou.

Uw CV ketel is een enorm belangrijk onderdeel dat u en uw gezin warm zal houden tijdens de koude winters. Maar ook voor een warme douche of een heet bad is het een belangrijk onderdeel. Het heeft daarnaast ook de nodige onderhoud nodig. Dit kan de levensduur flink verlengen.

Ondanks goed onderhoud, zal een ketel op een bepaald moment een keer stuk gaan. Soms kan het nog worden gerepareerd, maar soms ook niet. Als het niet meer te repareren is, dan moet u dus een nieuw model gaan uitzoeken. Tegenwoordig wordt eigenlijk nog enkel de condensatieketel geleverd. Een nieuw type dat ook wel HR ketel genoemd wordt en een zeer hoog rendement heeft.

Wat kost een condensatieketel ongeveer?

De condensatieketel prijs is afhankelijk van een aantal zaken. Ten eerste is bijvoorbeeld de capaciteit van de ketel van belang. Hoe groter uw woning, hoe grotere capaciteit er doorgaans nodig is. Ook als uw woning gebruik maakt van vloerverwarming is het van belang om een ketel met een grotere capaciteit te nemen. Als er niets is veranderd in uw woning, kunt u meestal met dezelfde capaciteit door als de ketel nu heeft. Deze wordt uitgedrukt in CW waarde.

De prijs van de ketel is ook afhankelijk van het merk en type dat u aanschaft. Een installatiebedrijf kan u daar vaak over adviseren. Laat u wel goed adviseren over de ketel. Soms kan een goedkope ketel uiteindelijk duurkoop zijn. Ook kunt u het hebben over het onderhoud dat geadviseerd wordt voor de ketel. De bedrijven kunnen u vaak een zogenaamd onderhoudscontract aanbieden, wat ervoor zorgt dat uw ketel altijd in de beste conditie zal verkeren. U heeft daar dan geen omkijken meer naar.