Steeds vaker voor PVC gekozen in plaats van laminaat

Laminaat, we hebben er allemaal wel eens van gehoord. Veel mensen hebben het zelfs in huis liggen. Het is een materiaal dat erg populair is. Er zijn ook alternatieven voor regulier laminaat. Zo is er bijvoorbeeld het materiaal PVC dat ook als laminaat verkocht wordt. Er zitten een aantal voordelen aan dit materiaal die ervoor zorgen dat het in populariteit stijgt. Ook woonbladen hebben er veel aandacht aan besteed, mogelijk ook een reden dat er veel mensen interesse in beginnen te tonen.

laminaat leggen
Laminaat leggen, een vervelend klusje..

 

Een laminaat vloer van hout is vaak behoorlijk gevoelig. Beschadiging treden redelijk snel op. Het geeft ook in sommige gevallen een goedkope uitstraling. PVC is het nieuwe materiaal dat relatief goedkoop is en een zeer mooie uitstraling geeft.

Vaker wordt dit materiaal dus gebruikt in Belgische woningen op de vloer. De prijzen stijgen zijn de laatste jaren ook flink gedaald. Een PVC vloer is ook niet gevoelig voor vocht. Bij regulier laminaat kan de vloer krom gaan trekken als er vocht intrekt. PVC is een kunststof waarbij men hier geen last van heeft.

Een aantal voordelen van PVC vloeren:

  • Geluidloos, de vloeren maken zeer weinig geluid
  • Betaalbaar
  • Groot assortiment en keuze

Weinig onderhoud nodig

Doordat het materiaal een stuk populairder aan het worden is, is er een groter assortiment. Een mooie vloer is vaak niet van ‘echt’ te onderscheiden. De vloeren kunnen ook zeer strak tegen de muur aan gelegd worden wat voor een mooie afwerking kan worden. Het is geen natuurlijk product waardoor het niet snel zal gaan uitzetten. Veel mensen die een nieuwe vloer laten leggen kiezen voor vloeren van PVC materiaal om deze voordelen. Wat kiest u? Wij zouden het wel weten..